persoonlijk

Vaderkesdag

07_Rien_FotoB_01_Vake

Vake. Paul. Pol voor de vrienden. Daarvan heeft hij sterke exemplaren. Werkerspollen. Pezig, gespierd, karaktervol getekend. Je leest er toekomst in. Maar vooral verleden.

Zo dankbaar voor die handen. Ze kunnen vakkundig zacht masseren. Vaak en veel maar nooit genoeg. Heerlijk. Die krachtige schroevendraaiervingers die getraind hun rondjes doen.

Zo dankbaar voor die handen. Ze spelen. Omarmen. Kietelen. Verwarmen. Soms zijn het krokodillen die bijten in kinderbillen. Vaak brengen ze taartjes om binnen te spelen in onze zoetebekken. Om samen te breken en te delen.

Zo dankbaar voor die handen. Ze vertellen zijn verhaal. Schrijven de meest onleesbare letters. Spelen memorabele poppenkast. Tekenen de naakte waarheid. Schilderen in karaktervolle kleuren. Fotograferen in een herkenbaar kader. En maken kapotte dingen weer eigenzinnig compleet.

Zo dankbaar voor die handen. Voor hoe ze mij ooit de lucht ingooiden. Hoe ze piano spelen. Ik hoor de melodieën tot in mijn bovenkamer. En droom zachtjes weg. Naar toen. Nu. Nog altijd.

Zo dankbaar voor die handen. En vooral voor wie ze bedient. Want hij stuurt ze de juiste richting uit. Onze richting. Vol liefde. Warmte. Authenticiteit. Dat voel ik. In al zijn vezels. En al die van mij.

Gelukkige vaderkusdag handy man!

224834_10150159732142898_3362331_n

One thought on “Vaderkesdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s