persoonlijk/plaatjes en praatjes

Plaatjes en praatjes: mei & juni 2019

VaderZoon_GuusPaulFlorRemi_0051
> Zo vader, zo (klein)zoon … zo dochter. “Of ik drie interviews wilde afnemen en uitschrijven voor Nina (de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws) naar aanleiding van Vaderdag?” Euh, graag! Dus stelde ik onder andere mijn vader en broer de vraag: die spenderen hun werkdagen samen in het familiebedrijf. En daar leg ik sinds kort ook wat gewicht in de schaal. Want ik draai tijdelijk mee tussen de draden en schroevendraaiers, tot zoon twee zijn intrede doet. Nee, ik sleutel niet aan weegschalen of elektronica. Wel aan teksten voor de website, mails en social media … en aan mijn werk-privébalans. Het is namelijk lekker dicht bij de deur, in tegenstelling tot mijn vorige job. Dus ik win dubbele family time: meer tijd met Sven en Mon én met mijn vader en broer.

IMG_3218
> Op (en af) familieweekend in Westoeter de foto is van een andere keer (een paar maanden en zwangerschapskilo’s geleden). Het regende, het huisje was vuil, de huisbaas een beetje raar en er viel al eens woordje. Toch was het niet slecht, wel (h)écht. Want we lachten, speelden en deelden veel op ons jaarlijkse familieweekend. Als nieuwjaarscadeau boekt ons moeder altijd een huisje voor de hele bende: haar vier (schoon)zonen, drie (schoon)dochters en drie kleinzonen (nummer vier huist nog in mijn buik). Lekker busy met al die boys, maar ook beregezellig. Topinitiatief!

IMG_3303
> Wat gaat hij snel. De zoon op zijn loopfiets én de tijd. Als we in een nostalgisch moment door foto’s en filmpjes op onze iPhone scrollen, krijgen we het bijna aan onze tik tak tikker. ‘Zie, hier had hij nog geen haar. En hier kon hij nog maar net stappen.’ En nu waaien zijn krullige rosblonde lokken in de richting die hij zelf kiest. Want in de Wetterse Zandbergen (die eigenlijk meer op een bos lijken) mag hij vrijuit gaan: links of rechts, naar boven of beneden, op fast (moeder-houdt-haar-hart-vast) forward of in slow (Mon-onderzoekt-elke-mier) motion. Wat is dat genieten. Voor de zoon op zijn loopfiets én de ouders.

dQpqyU9KyfG04Qzu0Ath8C16eOEGvi23nqpxGknS
> Ik mocht ecologische wasproducten testen voor het online parent magazine Maison Slash. En de boomzeepvruchten van Seepje krijgen van mij een streepje voor! Intussen legde ik ook al een paar keer zo’n natuurlijk wasei van EcoEgg in mijn machine. Niet ideaal als er een klein kuikentje in de buurt ligt te slapen (het klopt geregeld op de trommel) maar wel proper gewassen. Wie graag een geurtje heeft, doet best wat etherische olie in het bakje van de wasverzachter (of kiest voor een versie met geur). Het handige aan dat ei? Je gooit het in de trommel en klaar is kees: niets afmeten, geen gemors, lekker handig. Je moet alleen bijhouden hoeveel beurten je al hebt gewassen met je ei − het gaat 75 beurten mee! Zei ik al dat het volledig vrij is van chemicaliën enzo? Broed dus niet langer op de vraag: ga dat eco-ei of die natuurzeep gewoon halen vandaag (nee, ik word niet gesponsord maar rijm gewoon graag).

9200000079087584 9200000079087584a
> Ik verslond een overdosis boekenvoer #leesobees. Van romans zoals ‘Wij‘, ‘Zondagskind‘ en ‘Het wordt spectaculair. Beloofd. tot serieuzere lectuur zoals ‘Kinderen zijn geen puppy’s: de kracht van zelfsturing in de opvoeding‘. Ik wandelde de bib buiten met het puppyboek nadat ik wat kennis leende van communicatiecoach Nele in een infosessie ‘Verbindend opvoeden’ (die volgde ik bij Opvoeden in Gent via Geboren in Gent). Interessante theorieën! De praktijk is helaas wat moeilijker, zeker in the heat of een woede-uitbarsting waarbij zoonlief schreeuwt dat je geen pipi mag doen op toilet − terwijl hij bij jou op de grond zit ín dat toilet en zo hard in de onderbroek aan je benen bijt dat je ze niet meer kan aantrekken #nietomtelachen. Toch probéer ik om begripvol te communiceren, zonder mijn eigen grenzen uit het oog te verliezen #nietsimpel. Want ook dat heb ik onthouden uit het boek en de infosessie: naast liefdevolle zorg voor je kind is ook liefdevolle zorg voor jezelf extreem belangrijk − als je je zelf niet goed voelt, kan je moeilijk goed zorgen voor je kroost.

thumbnail_20190625_Berlijn bezoek Tuur
> Berlin with the bro’s & dad. Elk jaar moeten we afzakken tot de diepste krochten van onze hersenkelders in de natte hoop om er een goed vadercadeau te vinden. Dit jaar visten we ‘een tripje Berlijn’ uit de verjaardagsvijver: de stad waar mijn jongste broer drie jaar verblijft om er zijn doctoraat te schrijven. Lees: hij drinkt er vooral veel bier … dat maakt namelijk deel uit van zijn universitaire research. Het is veel biotechnischer dan dat, maar mijn simpele samenvatting van zijn doctoraatsstudie klinkt zo: ‘hij onderzoekt hoe je meer biersmaakstabiliteit krijgt door er ijzer uit te verwijderen’ (een hele mondvol). Dus boekten wij een uitstap naar zijn Duitse thuisbasis, waar we knus logeerden in een atypische Airbnb vlakbij zijn appartement in het hippe Prenzlauer Berg. Ganz toll!

5 thoughts on “Plaatjes en praatjes: mei & juni 2019

    • Ik vond het wel interessant om te lezen, al moet je wat selecteren wat je er zelf wil uithalen en hoe je het wil toepassen. Er bleef precies ook niet zoveel bewust hangen als ik er nu aan terugdenk #zwangerschapsdementie. Laat ons hopen dat mijn onderbewustzijn alles binnen lepelde als een hongerige puppy. Sowieso mooie blikopener.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s