persoonlijk

Ze is gewoon (mijn) schoon zuster

We zagen elkaar voor het eerst op een volleybaltraining. Ze had een speels staartje dat vrolijk op en neer wipte. Twee enthousiaste krullen om haar mond. En ondeugende pretlichtjes in haar ogen. Een knap kind, die Lien D’Hondt.

Ze had nooit eerder gevolleybald, maar veel tijd had ze niet nodig. Miss natural beauty was ook nog eens een natuurtalent. Hóe we vriendinnen werden kan ik mij niet exact herinneren. Maar wát voor vriendinnen we werden wel. Heel hecht. En heel echt.

We konden de klok rond babbelen en giechelen met elkaar. Om dan nog pagina’s vol te pennen naar elkaar. Mijn herinneringendoos omhelst een paar van die styloschatten. En ook in mijn hersenpan plakken nog krokante restjes kat-en-D’Hondtenkwaad: samen sigaretten roken achter de struiken, een duo-navelpiercing laten steken (al eindigde ik niet bewusteloos op de grond), ‘zonder uur’ op zwier naar Aalst carnaval, onze trainers samen verafgoden en vervloeken en ook wel emmers volleybalzweet en tienertranen vullen. Mijn God, wat hebben wij lief en leed gedeeld.

Lieve Lien

Je was mijn beste volleybalvriendinnetje. Rien en Lien, nummer 9 en 10. Mijn beste vriendin tout court. Relly en Lelly for life! Lien ‘Tha Bomb’ en Rien, euh … tha niet zo bomb. We beleefden vele vette jaren. Maar ook een paar magere. Onze foute tienervriendjes gooiden roet in het eten en dat liet zijn sporen na. We ploeterden elk met onze plateauschoenen door onze eigen donkere wolk en verloren mekaar wat uit het oog als eerste hulplijn. Uit het oog zeg ik, nooit uit het hart. Want je bleef – correctie blíjft – altijd speciaal voor mij.

We delen zoveel geschiedenis. En er staat nog zoveel meer toekomst te springen. Want intussen ben je ook mijn schoonzus. Zelfs de meter van onze zoon … Eigenlijk zijn we ook een beetje verbonden tot de dood ons scheidt. Dat hoop ik toch. En daar wil ik dan ook graag op klinken.

Schol!

Op Lien. Lienie. Nummer tienie. D’Hondt.
Ik neem u tot mijn wettige schoonzusgenote, zonder de kus op de mond ;)

Bedankt voor alles.
For Real!

Rien

IMG_1987-2.jpg

One thought on “Ze is gewoon (mijn) schoon zuster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s