persoonlijk/plaatjes en praatjes

Plaatjes en praatjes #november #december

10459008_10152539600807898_5568860120096941388_o
> De driedrievuldigheid. Het is gebeurd: 33. Mijn verjaardagsgetal is officieel beter in balans dan mijn leven, haha! Drieëndertig, de heilige leeftijd waarop Jezus stierf. Het ideale moment om wat foto’s te laten herrijzen uit de doos, want drie jaar geleden vierden we mijn Dirty Birthy bij ons thuis. Ik neus nostalgisch door de party pics en voel de vibes van die avond heerlijk warm naar binnen druppelen als een slok sterke whisky. Wie had toen gedacht dat ik mijn double three zou vieren met drie: mijzelf, mijn vriend en ons kind. Geen dikke party in ons huis dit jaar (zelfs geen magere), maar wel dikke liefde.

_MG_9556 _MG_9546
> Vrolijk en vredig, not! De eerste kerst met Mon, dat vraagt om een kerstkaartje. Niet van Mon alleen met de typische kerstmuts of lichtslinger, wel van ons complete gezin. Want als we elk jaar rond kerst samen voor de lens kruipen, zien we stap voor stap de evolutie. Dat lijkt mij wel leuk! Correctie: dat léék mij wel leuk … tot we onze kadee willen inkaderen. Ween ween, krijs krijs, tegenspartel tegenspartel. Gezucht en gezaag – hier heerst verre van vrede op aarde vandaag. Wat nu? Copy copy! We mixen de kromste kiekjes en zetten er een passende boodschap bij: “Hopelijk wordt 2018 even cosy en warm als onze kersttrui – en beter dan onze kerstshoot. Geniet van élk moment!” Ook de minder vredige ;)

_MG_9635> Cadeautjes voor kerst. Iets voor peter, meter, oma, pepe, oma, pepe – dubbel ‘plezier’ met gescheiden ouders. Een handvol nieuwjaarsbrieven dus. We versieren Mon zijn polletje met een likje verf en drukken zijn unieke stempel op zes kartonnen kaartjes met een mooie boodschap binnenin. Daarnaast krijgt de heilige zesvuldigheid een pot vol liefde: vanbinnen plakt een honing-notenpasta-bananenchips-pindanootjesmengsel van mom made granola, vanbuiten plakt daddy’s design met de aap van Mon zijn geboortekaartje.

IMG_0129-2 IMG_0132-2
> Zijn blik op ontdekken, mijn blik op oneindig veel liefde. Hij draait twee Duplo-blokjes in alle bochten om te zien hoe ze in elkaar passen. Zijn onderzoekende vingertjes lezen geduldig elk gaatje, lijntje en uitstulpinkje. Zijn geconcentreerde mond en tong steken af en toe een handje bij. Hij onderwerpt zijn studieobject aan beproefde babytests: van de klop- en kruip- tot de gooi- en speekselproef. Het is mooi om te zien hoe hij verdwijnt in zijn wondere wereld … en wij in die van hem. Blijf spelen, staren en ontdekken lieve kerel.

_MG_9638
> Woord en beeld. Leve onze herschikte fotomuur – met dank aan een geduldig grommende Sven en een rol washitape. Hoe vaak ik de foto’s ook al zag, ik kan er blijven naar kijken. Hetzelfde geldt voor Mon. We kunnen onze memorymuur niet voorbijwandelen of er wijst een elf maanden oud vingerworstje naar, vergezeld van een daadkrachtige ‘da’. Dan delen we namen en herinneringen. Want meer dan beelden hangen hier verhalen aan de muur. Soms dezelfde, soms andere … afhankelijk van de arm waarop de wijzende vinger zit. Gezellig om naar te kijken én om naar te luisteren.

_MG_9712
> Schouderklopje voor moeder (en alle andere ouders). Awel, het is soms lastig en zwaar – en dat mag gerust eens gezegd worden. Túúrlijk vind ik mijn zoon the coolest kid in town! Maar damn, het voelt soms als downtown. De gebroken nachten en vermoeide draagarmen, de besnotte borsten en bekotste schouders. De overvolle luiers en luiertassen, de doodvermoeide dramatiek van bébé en bibi. Geen tijd voor creatieve kleren, maskerende maquillage, hip haar of zelfs maar een blik in de spiegel – wat bij nader inzien misschien nog best is. En toch spelen zoveel ouders het allemaal klaar, als een vakkundig in elkaar (of soms in de soep) gedraaide medley. Je hebt dan ook alles over voor jouw one-hit wonder. Zelfs al krijst, kakt en kotst hij op repeat, het is ongelooflijk hoe graag je hem zelfs dan nog ziet. Mon amour pour toujours!

One thought on “Plaatjes en praatjes #november #december

  1. Grappig hoe elke moeder zich afvraagt ‘hoe een ander het toch klaarspeelt’ en zelden tot nooit ziet hoe een andere moeder zich krak diezelfde vraag stelt. We sukkelen allemaal. Het enige talent dat een ander meer heeft, is dat hij/zij het beter kan wegsteken. :-)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s