persoonlijk/plaatjes en praatjes

Plaatjes en praatjes #oktober

BBN> Het was niet missie, op buitenlandse missie. Ik mocht voor het werk naar Parijs. Het is te zeggen: naar de BBN Academy. Van Parijs zag ik niet veel, van de (marketing)wereld wel. Drie dagen lang liftte ik mee op de kennis van marketeers uit meer dan 20 landen. Lees: zalig zigzaggen tussen interessante workshops, gezellige gesprekken en blikverruimende culturen. Leren van elkaar en elkaar leren kennen, dat was de rode draad – en ja, de rode wijn hielp een handje.

IMG_2796
> Hoe de ‘moe’ in moeder een andere betekenis kreeg.
“Hoe gaat het?” “Cava, een beetje moe.” Dat antwoord rolde vroeger – ongeveer negen babyloze maanden geleden – oprecht van mijn lippen. Ik snap niet hoe ik mezelf toen als moe kon bestempelen. Want nu, nú ben ik pas moeder. Vier uur ononderbroken slaap is intussen een schaarse luxe. Net als ‘uitslapen’ tot zeven uur. “Hoe houd jij dat toch vol?” Moe-ilijk. En tegelijk verbazend goed. Want ik droom nu elke dag wat extra als ik kijk naar die betoverende babysnoet.

Schermafbeelding 2017-11-23 om 19.45.00 Schermafbeelding 2017-11-23 om 20.31.29-2
> Zelf granola maken. Als iemand zelfgemaakte granola meebracht op babybezoek gingen mijn neusvleugels en lippen dansen. Niet alleen voor de snelle en gezonde hap – ontbijten is soms een uitdaging met een boorling – maar ook omdat het vol lekkere liefde zit. Iemand kraakte noten, maakte zijn handen vuil en stak ze in het ovenvuur voor jou. Daar krijg ik het warm van! Dus nu gaar ik soms ook granola als ik verse mama’s bezoek, met een aangepast recept van Rens Kroes. De eerste drie ladingen bakte ik iets te bitterbruin. Maar nu heb ik de basis beet en varieer ik bij de vleet.

best-tv-shows-of-2016-stranger-things-1500x1000
> Serie killer. Seizoen twee van Stranger Things hebben we al verslonden, net als heel wat andere series. Het is dan ook zo makkelijk: een klein uurtje samen in de zetel afstemmen op Netflix – als de babyfoon het programma niet bepaalt. We kijken op de laptop, want een tv hebben we – bewust – niet. En dat went best snel. Voor de meeste (praat)programma’s kunnen we zelfs geen geduld meer opbrengen. Al hebben we uiteraard wel een paar guilty pleasures, zoals Die Huis en The Voice Van Vlaanderen.

IMG_2869
> Van grijs en grauw tot roest en blauw. Het Belgische weer is soms deprimerend, maar ik hou wel van onze uitgesproken seizoenen. Mijn favoriet? Indian Summers! Wat een prachtig kleurenpalet: van woest roest tot romantisch rood en geurig groengeel. Zo heerlijk als de zon je rug verwarmt en lange schaduwen schetst op je weg. We staan er niet altijd bij stil omdat we het zo gewoon zijn, maar voor tropische continenten als Azië zijn onze seizoenen net heel exotisch! Dat hoorde ik van een paar Singaporezen – als dat woord al bestaat – in Parijs. De Asian ladies waren zelfs blij dat ze eindelijk eens een winterjas konden shoppen.

_MG_7387.jpg
> Throwback twosome.
Vorig jaar vlogen we richting Corsica voor een zonnige babymoonbreak. Toen wisten we nog niet welk karaktertje er in de maak was. Ons zoontje was gewoon een dikke buik die geregeld golfde – wat misschien al wat poer voorspelde. Hij was een uitgerekende datum waar we met kriebels naar uitkeken. Een warm gevoel dat ons dichter bij elkaar bracht – figuurlijk toch, want met die buik was het soms klungelig knuffelen. Heerlijk om die foto’s terug te zien. Vooral omdat je intussen weet wie eruit kwam. Zo krijgt die toenmalige ton een extra dimensie: mijn buik werd meer dan de veilige haven waarin onze hoe-zal-hij-zijn-en-eruit-zien-zoon zwom. Hij is nu een nostalgisch dik diascherm waarop we een carrousel aan Mon-memories projecteren. Een positieve ontwikkeling dus.

Advertenties

3 thoughts on “Plaatjes en praatjes #oktober

  1. Pingback: Plaatjes en praatjes #november #december | Rien de Rien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s