persoonlijk/plaatjes en praatjes

Plaatjes en praatjes #augustus #september

IMG_9091-2 IMG_9074-2  FullSizeRender-2 IMG_9084
> Back to work. Je vriend en baby thuis uitzwaaien terwijl jij voor het eerst weer naar je werk rijdt. Het knaagt een beetje, maar ik verbijt de tranen die in mijn ooghoeken prikken. Ik laat ze rollen richting Rupelmonde: de zoemende banden van mijn auto. Ik staar en stuur op een lange, rechte snelweg. Met een kronkelend streepje stress in de buik waar zes maanden geleden nog een baby huisde. Hopelijk kan ik mijn werk nog. Hopelijk lukt het afkolven. En hopelijk zien ze mij daar graag terug. De vragen vervagen dankzij een lief cadeau op mijn bureau: een warm “welkom” met foto’s van Mon in de stijl van zijn geboortekaartje. Zo wordt het, samen met zijn geboortecadeautjeskoffietas, toch best een happy Monday.

IMG_9134-2 IMG_9150-2IMG_9152 IMG_9355
> Berlijn baby! Wat doe je als je broer slash de peter van je kind naar Berlijn vlucht vliegt met zijn lief? Juist: hem achtervolgen. Klaar voor Qualität Zeit met kleine Mon, die maar twee weken telde als peter Tuur naar Duitsland verhuisde voor zijn doctoraat over, euh, iets met bier en chemie. We kijken ernaar uit om samen tijd te spenderen en in Berlijn te flaneren … ah nee, juist: we hebben een baby als handbagage. Die moet op tijd eten. Slapen. Eten. En weer slapen – damn you Struktur. Ook op café of restaurant klinkt het constant van oe oe aa aa omdat nieuwsgierige Monkey alles grijpt in zijn buurt. Het is toch wat anders, zo’n grote stad bezoeken met een kleintje. Maar we zijn hier niet voor Berlijn, wel om gemütlich zusammen te zijn. Mission erfüllt!

IMG_9288-2 IMG_9298-2IMG_9291-2 IMG_9304-2
> Een kleine vent met reflux of temperament? We kunnen op één hand tellen hoe vaak we al doorsliepen sinds Mon Tuur D’Hondt er is. Oké, ik overdrijf: op één vinger. Begrijp ons niet verkeerd, we zouden het diréct opnieuw doen – onze mini is de max! Maar die onderbroken nachten vergen wat van een moeder, vader, koppel. Om nachtelijke discussies te vermijden – wel of niet uit bed nemen, wel of niet ‘verwennen’, wel of geen drinken, wel of geen medische oorzaak – besluiten we uiteindelijk een pH-metrie te doen: 24 uur observatie in het ziekenhuis om te meten en weten of Mon reflux heeft. Hij krijgt een buisje door zijn neus tot in zijn maag plús twee gespalkte armen waarmee hij onmogelijk nog zijn gezicht kan raken. Het resultaat? Ons klein mannetje heeft een groot temperament onder zijn pannetje. Geen reflux dus – yes. Maar ook geen wondermiddel voor meer nachtrust – nooo!

DCIM100GOPROG0021329.JPG> Arke arke tuut tuut! Het begon met een mysterieuze mail op het werk: ARK gaat op mini-expeditie. Lees: een geheime locatie, een geheim programma en een gekende compagnie. Op stap met de collega’s, of toch de helft ervan – de anderen hielden de boot af. Onze destination krijgen we pas op D-day: Nationaal Park De Biesbosch in Nederland. Daar pikken de organiserende kapiteins ons op met een motorbootje, wat sfeerbevorderende matrozenpetten en stoere zeemansplaktattoos. Het wordt een tocht vol goede drankjes en foute dansjes, (vogel)spotterij en kippenvelmomentjes – vooral tijdens die ijsberenduik van het dek. Voor herhaling vatbaar! En ja, dat is een hint voor alle kapiteins die dit lezen ;)

_MG_9487-2
> Mijn schattig schommelpoepke. Nee, je ziet het op het eerste zicht niet – hoewel die Kim Kardashian butt al iets doet vermoeden. Ja, Mon draagt herbruikbare luiers. “Jek, moet je die dan zelf uitwassen?” Ik niet, de wasmachine wel. “Ook de kaka?” Nee, die belandt op een inlegvliesje en dus in de vuilbak. “Dat zou echt niets voor mij zijn.” Goh, het principe is hetzelfde: een absorberende binnenkant die je sluit zoals een luier, met een soort van ‘regenjas-overbroekje’ dat ook sluit als een luier. Easy peasy! En ze bestaan in de schattigste motiefjes – kijk zelf maar. Waarom wij kozen voor herbruikbaar? Het is beter voor het milieu, want je gooit niet elke dag vier-vijf luiers weg. Het is beter voor zijn pretty poepke, want er zitten geen superabsorberende (vuile) chemische stoffen in. En al speelt dat argument minder mee, het is ook goed voor onze portemonnee.

IMG_9281
> To the MOoN and back. No words needed. Mon amour

Advertenties

2 thoughts on “Plaatjes en praatjes #augustus #september

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s