persoonlijk/reizen/trips

Ontstressen in eigen land – mét een tiny baby

Waar ga je op vakantie met een baby van vijf maanden? Ik verduidelijk: een baby die niet graag in de auto zit – dus hoe dichter in de buurt, hoe beter – en die moeilijk slaapt – dus hoe verder de buren, hoe beter. Wij gingen voor een stressvrije midweek midden in het groen: een tiny house nabij de bossen van Bulskampveld. Spoiler alert: het was héérlijk!
IMG_20170705_221218_973

Wakker worden naast ruisende bladeren, brommende bijen en grazende hertjes. Het lijkt een promopraatje maar het is de realiteit in The Pop-Up Hotel. De hele zomer lang pronken twee tiny houses op een prachtig privéstukje natuurtuin in Hertsberge. En daarvoor tekenen wij enthousiast als eerste betalende vakantiegangers: 300 euro voor vijf korte dagen in een nagelnieuw houten tiny house.

Genieten van de kleine dingen
Het is snel duidelijk: dit is echt ons ding! Veel ramen, licht en een prachtig zicht. Zelfs als het regent, zit je hier goed. Dan druppel je relaxed een slow koffie naar binnen met een Flow-tijdschrift in de hand. Of je bladert eindeloos met je blik door het gras, de lucht en de bomen. Dit is voor ons de perfecte vakantieplek. Al zijn we het er snel over eens dat we hier niet zouden kunnen wonen. Alles puzzelt prachtig en praktisch in elkaar, maar zo’n huisje is echt wel tiny – geen spullenverzameling of binnenfeestjes dus. Het ligt ook snel vuil en slordig, al is het natuurlijk in een mum van tijd weer opgekuist.

“Een vakantie- en buitengevoel zonder weg te moeten gaan, dat is pure luxe.


Een stukje paradijs op West-Vlaamse aarde
Een vakantie- en buitengevoel zonder weg te moeten gaan, dat zien wij als de grootste luxe. Want uitstapjes zijn vaak zo’n gedoe, zeker met een baby. Hier zitten we in de natuur, met de voordelen van een huisje. Slaapt ons kindje? Dan ontspannen wij onder een rustgevende bladerparasol. Is hij wakker? Dan genieten we samen in de hangmat. Of trekken we door de bossen met de buggy naar Bulskampveld – no car needed. Krijgen we bezoek? Dan kletsen we gezellig op de buitenbank. Want je ‘kampeert’ hier met heel wat glamoureuze extraatjes: van meubels en barbecues tot hangmatten, sfeerverlichting en zelfs een buitensauna. Die laatste is écht een aanrader, zeker in combinatie met een frisse duik in de ydillische zwemvijver. Je voelt de stress zo van je afdrijven.

Hertsberge heeft zijn naam niet gestolen
Het is maar veertig minuutjes rijden van bij ons thuis. Maar we wanen ons stante pede in een ander land als we de wilde rustgevende tuin binnenstappen. Thomas D’Hooge, de bezieler van The Pop-Up Hotel, vertelt ons dat de eigenaars van dit domein zelfs de slakken benoemen: “Elke slak krijgt een naam op zijn huisje. Zo weten ze wanneer die slak hun pad opnieuw kruist. Het respect voor de natuur is hier groot. En dat voel je.” In zo’n tuin, ben je elke dag op vakantie. Echt on-ge-lóóf-lijk. We vinken heel wat dieren af van onze spotterslijst: eekhoorns en kikkers, vlinders en vogels van allerlei pluimage. Bij schemer en dageraad zie (en hoor) je zelfs hertjes grazen op een paar meter afstand. Wij kunnen ze zelfs bewonderen vanuit ons bed – het is eens wat anders dan schaapjes tellen.
_MG_9013

Voor herhaling vatbaar
The Pop-Up Hotel is een proefproject voor deze zomer … en het smaakt zeker naar meer! Als er nog edities volgen, springen deze proefkonijnen graag opnieuw op de glampingkar.

Wil je meer weten? Volg dan de website of Facebookpagina van The Pop-Up Hotel.

_MG_8955_MG_8948_MG_9069_MG_9030IMG_20170705_201750_750_MG_9080_MG_9112_MG_9159
DSC_1290
IMG_8959 IMG_8964 IMG_8951 IMG_8974

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

6 thoughts on “Ontstressen in eigen land – mét een tiny baby

  1. Pingback: The Pop-Up Hotel: op hotel in een Tiny House – Tiny House Project Antwerp

  2. Pingback: Plaatjes en praatjes #juni #juli | Rien de Rien

  3. Heerlijk zo’n huisje! Voor een bijzondere vakantie hoef je echt niet zo ver te gaan, in Nederland zelf is nog zo veel te zien en te bezoeken. Van limburg tot Friesland en de waddeneilanden, er is zoveel in ons “kleine” land dat de moeite waard is.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s