moederschap/tips

9 ongemakken die mensen je niet vertellen over zwanger zijn

Hoogzwanger zijn heeft zo zijn charmes – al kom ik niet snel aan een opsomming van negen. Maar er duiken ook bizarre ongemakken op die lotgenoten niet delen zonder schaamrood op de wangen.

_MG_4559

1. Nachtmerries
Zoals dromen dat je plots maar één tepel hebt. Of dat je een baby baart zonder voeten – en dat jouw vriend het probleem niet ziet: “Hij is toch gezond.”

2. Potloodfenomeen
“Euh, wat?!” Ik hoorde dit woord van een vriendin: “Je snapt het wel als het zo ver is”, lachte ze. En inderdaad, de term dekt de lading: het voelt alsof iemand een potlood scherpt in je intieme delen – onaangenaam, maar niets om je zorgen over te maken.

3. Lachseks
In the heat of the moment steekt de slappe lach soms de kop op. Die buik buigt niet meer in elke bocht. En de gedachte dat je kind daar ergens rondzwemt, maakt de lakens induiken ook dat tikje minder sexy.

4. Moederfoef
Nee, niet alleen je buik zwelt. Ook je lippen nemen toe in volume – schamelijk. Het voordeel: je hebt een betere doorbloeding en dus meer gevoel. Een geruststelling: alles komt weer goed!

5. Ganzengat 
Soms denk je voorzichtig dat jouw B-lijn nog meevalt in de spiegel. Tot je een foto spot van jouw kont – met de grote k van kandienoginmijnbroek. Elegant? Niet echt. Eerder elegans #wiggelwaggel.

6. Slimy’s
Weet je nog, die slimy handjes die je vroeger tegen de muur kon gooien? Die plakken nu in je onderbroek – gratis en voor niets.

7. Kreunen
Je schoenen aandoen of je bukken en weer rechtkomen lijken plots extreem geile bezigheden. Je kunt ze namelijk niet meer doen zonder te kreunen.

8. Snurken
Al heb je daar meestal zelf geen last van, want dat betekent dat je heerlijk ligt te knorren :)

9. Middagdipjes
Zo erg dat zelfs je toetsenbord uitnodigt om op te gaan liggen … azzzerty baby!

BewarenBewaren

Advertenties

2 thoughts on “9 ongemakken die mensen je niet vertellen over zwanger zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s