persoonlijk/plaatjes en praatjes

Plaatjes en praatjes: november 2016

_mg_7470> Dikke vriendinnen. Ik vraag mij af waar je het nog doet, als het niet gebeurde op de middelbare school, in de scouts of bij een jeugdclub … (h)echte vrienden maken. Mensen bij wie je je helemaal op je gemak voelt. Bij wie je zonder blozen over je blootste kantjes praat. Mensen die je zusterlijk zacht zalven of net pijnlijk eerlijk jouw wonden zuiveren. Zo zijn er niet veel. Zo moet je ze koesteren. Voor mij dus graag elk jaar een dikke-vriendinnen-weekend als verjaardagscadeau! Maar misschien niet élke keer met twee zwangere buiken :)

img_6803 img_7001
> Een fantastische herinnering. Hoe vraag je iemand om peter of meter te worden van jouw kindje? Wij deden het met een persoonlijk, zelfgemaakt geschenkje. Toen we het vroegen aan meter Lien (de zus van Sven), was er bij mij nog geen buik te zien. Het cadeautje ‘voor haar verjaardag’ sloeg dan ook in als een bom – net als haar enthousiaste “Ja, ik wil!”. Peter Tuur (mijn jongste broer) wist wel al van de baby belly. En ook zijn toekomstige peterschap was een publiek geheim – ik vertelde al voor de zwangerschap dat ik graag mijn jongste broer als peter wilde. Maar om er officieel op te klinken, kreeg hij een handgeletterde koffietas om uit te drinken: veel petuurschap!

_mg_7551
> Een baby baren. Op 4 uur was mijn nieuwe neefje daar: meneer 4 kilo 400 slash Gerard – zonder epidurale. Sterke beer, sterke schoonzus, sterk voorbeeld! In mijn ideale wereld zou ik ook graag natuurlijk bevallen. De prenatale cursus ‘Mindful bevallen’ helpt mij daarbij. Ik zal de vragende wenkbrauwfrons meteen beantwoorden: nee, je moet daar niet luidop puffen, kreunen of persen. Wat je wel doet, is je bewust voorbereiden op de arbeid en bevalling zodat je zelf keuzes kunt maken. Met veel uitleg van een vroedvrouw, veel vragen van lotgenoten en veel praktische oefeningen. Een dikke aanrader als je het ons vraagt – ja, de vaders doen ook mee.

P1120844.jpg
> 11 jaar ’t hope tegaar. We delen al elf jaar lief en leed tezamen – vooral lief maar ook wat leed, daar ga ik niet om liegen. Gelukkig beide met de grote l van lllove. Het is de langste roadtrip van ons leven: soms rijdt Sven, soms stuur ik … soms bollen we vanzelf, soms vallen we even stil … soms zien we elk een andere weg, vaak verrassen we elkaar. Het is zalig samen reizen en ontdekken. Elk op ons eigen manier, elk met ons eigen bagage, elk met de beste bedoelingen. Een eindbestemming of uitgestippelde route is er niet. We draaien lekker mee op de beats van het leven: all you need is love – and a lot of patience!

img_6945 img_6949-2
> Verjaren is … een boyfriendmade kettinkje krijgen in de kleuren van de kinderkamer … gezellig samen homemade dessertjes eten … eigenlijk gewoon een dagje ouder worden. Het hoeft ook niet altijd groots of speciaal te zijn, al was het wel mijn laatste verjaardag ‘alleen’. Tweeëndertig. En ik kreeg al direct een eerste cadeau van mijn ongeboren zoon: een geldig excuus om mij extra dik te eten in dessertjes. Mmm, that’s my boy!

img_7004> Zwanger van een BBB: borsten, billen, buik. Drie zwangere zones die zacht tot zwaar zwellen naarmate de tijd voorbij dikt, euh tikt. En hoe trots je ook bent op dat wonderlijf, het is toch wennen aan die ronde vormen. Plots bots ik met mijn borsten tegen de autodeur bij het in- of uitstappen. Klapt mijn stoel om onder het extra gewicht van mijn buik. Of tekent mijn nylonkous een snijlijn tussen mijn billen en bekken – net als de denkbeeldige rekker rond een kinderhand. Ach wat, zolang je er na negen maanden maar een gezonde BB aan overhoudt!

BewarenBewaren

8 thoughts on “Plaatjes en praatjes: november 2016

  1. Pingback: Plaatjes en praatjes #juni #juli | Rien de Rien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s