persoonlijk/plaatjes en praatjes

Plaatjes en praatjes: oktober 2016

img_3212> Throwback Thailand. Een jaar geleden reisde ik met een pakje persoonlijke bagage naar Thailand. Alleen, bang en tegelijk benieuwd. Ik kwam mezelf tegen, maar gelukkig ook een helpend handjevol mensen. Vreemden die vreemd genoeg snel vertrouwd voelden. En hoe graag ik vaak ook alleen zat te lezen en schrijven in mijn strand- of junglehut, het deed ook deugd om hoofdstukken te delen met anderen. Met kleurrijke personages die toevallig je verhaal binnenstappen en verder breien met jouw rode draad. Dus ja: solo voelde soms hard als te koude boter. Maar al liep ik nu en dan leeg en verloren … ik stroomde tegelijk vol nieuwe energie – want mijn moed bleek (nog) sterker dan mijn angst.

pairi-daiza
> Zoo gelukkig.
Peter of meter zijn gaat niet om dure cadeaus. Wel om kostbare momenten, zoals een dagje samen naar Pairi Daiza. Met een rugzak vol sandwiches, luiers en reservekleren trakteren Sven en ik ons mete- en petekindjes op een beestig avontuur. Zalig hoe die kleine worstenvingertjes enthousiast de hoogte ingaan bij elk diertje – én bij elk eetkraampje. Heerlijk om mee te kijken door vier blinkende kinderoogjes. En een goddelijk excuus om zelf de speeltuin in te duiken. Het was best een beetje Pairi Daiza op aarde.

_mg_7442
> Herfstbreak in Corsica.
Zon doet zo’n deugd. Net als quality koppeltime …  Combineer die twee en je vat ons weekje Corsica samen. Blijkbaar doopten ze dit fenomeen tot babymoon: de laatste reis met een bolle buik als bagage. En het was za-lig! Lezen op verlaten stranden – met het gezelschap van kalm knisperende golven op de achtergrond. Zwemmen in een glasheldere zee – met de warme gloed van de zon op ons gezicht en ons gemoed. Wandelen op zwangerschapstempo – met meer puffen en rusten dan anders. Kortom: een dikke aanrader!

_mg_7457
> Elk huisje zijn kruisje.
Het is niet altijd rozengeur, blauwe hemel en zonneschijn. Want laat ons doodeerlijk zijn: elk individu worstelt nu en dan met zichzelf, elke relatie kent zijn ups en downs en elk gezin heeft haar issues. Gelukkig weet ik uit ervaring dat de grond al eens onder je voeten mag wegzakken … als je een stevige basis hebt, kom je wel weer op je pootjes terecht. Sterker, bewuster, dankbaarder. Zeker met de steun van een (h)echte, warme omgeving die je niet koud laat wegrotten. Dus uit de grond van mijn hoofd en hart: merci maatjes!

_mg_7359
> Dodo doen voor dummies.
“Hij is heel braaf en gemakkelijk hoor”, zegt mijn vriendin voor ze mij achterlaat met cutie Kobe. “Gewoon in bed leggen en hij slaapt.” Dat moet nog net lukken, denk ik als moedermaagd. Maar toevallig plant de ster van de avond een hysterische huilbui rond bedtijd – een waarbij hij extra veel snot, slijm en stemgeluid in de strijd gooit. Moet ik hem nu laten wenen? Of net terug beneden halen? Zou hij kunnen stikken in zijn eigen speeksel? Help! Uiteindelijk valt hij in slaap, maar mijn ogen gaan wel open: binnenkort baar ik naast een baby ook een paar kilo twijfels en dilemma’s.

zwanger-1 zwanger-2
> Bol boller bolleke bolst.
“Amaai, ge zijt al goed verzwaard.” Of “hoeveel kunt ge verdikken op een weekend?” Het is soms grappig hoe (ongegeneerd) mensen babbelen over jouw booming belly – al maak ik er mij ook niet dik in. Volgens mij kweek je bovenop die extra vetlaag ook een olifantenvel. Elke keer als iemand een goedbedoelde foute opmerking maakt, komt er een laagje bij. Elke keer als je onzeker voor de spiegel van de kleerkast staat, komt er een laagje bij. En over laagjes gesproken … mijn tip voor zwangere vrouwen: draag aansluitende stuks met streepjes of motiefjes – met losse flodders lijk je alleen nog dikker. Gooi er dan nog een lang giletje over en je olifantenkont is ook content ;)

BewarenBewaren

2 thoughts on “Plaatjes en praatjes: oktober 2016

  1. Pingback: Plaatjes en praatjes #oktober | Rien de Rien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s