persoonlijk/plaatjes en praatjes

6 plaatjes, 6 praatjes #augustus

_MG_7221.jpg
> The making of the making of.
De resultaten van de NIPT-test zijn goed. Tijd voor een brainstorm aan de ontbijttafel: hoe doen we onze Facebook official baby-aankondiging? Misschien iets met koffie … kopjes … en matching scrabble letters. Sweet! Dat past wel bij het fresh from the (coffee)press-nieuws – en bij ons, lungo & letter lovers. Dus we toveren de toekomstige babykamer om tot studio. Halen wat huisattributen en Photoshopskills uit de kast. En bedenken een leuk kopje copy. Het resultaat zie je hieronder (met dank aan de mooie kopjes van helen b). En ja hoor: er zit een tiny naamtip in de aankondiging ;)
14054331_10153895815557898_2956317690377830508_o

_MG_7240.jpg
> Een boon voor koffie.
Wist je dat koffiebonen eigenlijk een soort kersen zijn? Dat je ze rijp moet plukken? En niet te hard mag verhitten? Een goed gebrande koffieboon ziet dus bruin, niet zwart – tenzij je fan bent van café brulé. Zwarte bonen liggen zwaar op de maag en zijn bovendien kapot gestookt: alle subtiele smaken zijn eruit. Of je dat proeft? Niet als je alleen zwartgeblakerde koffie drinkt. Wel na een koffieworkshop die je bewust doet proeven. En dan smaakt de huisgebrande, versgemalen koffie van OR als rijstpap met een gouden lepeltje. Totally my cup of coffee!

_MG_7248.jpg
> Een kleinkind, een groot verschil.
 Je krijgt mijn vader normaal met geen stokken in het water als het minder is dan 30 graden buiten. De hittegolf spreekt in zijn voordeel, maar de natuurlijke zwemvijver aan ons Ardennen-huisje blijft ongelooflijk koud. Hoe het dan komt dat hij op een surfplank drijft? Dankzij Flor, zijn kleinkind. Pepe ruilt de warme rimpels op zijn gezicht graag voor de koude rimpels op het water. Zolang er maar een kring verschijnt rond de mond van die zwembandkoter tussen zijn surfplankkont.

016_aa_dscf3888_
> Three of a mankind.
Of ik niet graag een zus wilde? Goh, vroeger dacht ik van wel. Maar nu zie ik alleen de voordelen van drie broers: ik had nooit een zus die knapper was dan mij, mijn kleren kon pikken of mijn lief kon strikken. En mijn broers zijn de max! Sportief, maar geen voetbalgekken. Mannelijk, maar gevoelig. Durvers en doeners. Grappig, creatief en lief – sorry dames, ze zijn allemaal bezet. Oké, het duurde wat langer om mijn vrouwelijke kant en de kleedjes in hippe winkelrekken te ontplooien … maar ik leerde wel mijn mannetje staan tussen al dat testosteron.

059_aa__mg_5568_
> Gezinstherapie.
De zon die je warm aanmoedigt of de wind die je in de juiste richting duwt … Een natuurwandeling kan therapeutisch werken. Maar academische therapie – op vijf stoeltjes tussen vier muren – doet ook wonderen. Ja: wij nestelen ons om de zoveel weken samen onder de vleugels van een psychiater om wat issues uit te broeden. Want ons moeder nam initiatief om gezinstherapie te volgen met haar kroost. Best bijzonder. En daar zijn wij best bijzonder trots op.

_MG_7295.jpg
> Een familiestamboomportret. We proberen er een jaarlijkse gewoonte van te maken: een weekendje weg met moeke en een weekendje weg met vake – kind van gescheiden ouders zijnde. Samen met deze nieuwe traditie sluiten we ook elk gezinsweekend af met een inkadermoment: een familieportret. Een leuke herinnering én een toffe tijdslijn, waarop we de stamboom bijna elk jaar zien groeien. To bebe continued ;)

Advertenties

8 thoughts on “6 plaatjes, 6 praatjes #augustus

  1. rake woorden en woorden die me raken! Zo ontzettend mooie mijmeringen, Rien! Altijd leuk om je blog te lezen. Ik heb er het raden naar waar ik die naamsverwijzing van dat kleine ukkie van jullie moet gaan zoeken. Begint het met een ‘S’ 😏

    Liked by 1 persoon

  2. Pingback: Plaatjes en praatjes #februari | Rien de Rien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s