persoonlijk/plaatjes en praatjes

6 plaatjes, 6 praatjes #juni

Petanque plein
> Stratencompetitie petanque, een goed draaiende zomertraditie. “Hij ligt.” “Meten?” “Bijleggen. Nee, schieten!” Onze spelletjes jeu de boules dikten mijn terminologische woordenboek aan. Ook mijn dorpskennis groeide. Dat is het leuke aan de hele competitie: verschillende straten in Massemen nemen het tegen elkaar op. Met een sportieve drang om te winnen en een digestieve drank om te chinnen. Small talk in een idyllisch dorpsdecor, waar een eeuwenoude linde met zijn groene blaadjes de kasseien kust.

Weekend Ardennen
> Vakantie in eigen land. Zon en een weekendje Ardennen. Wat heeft een mens meer nodig? Een (re)creatief volleybalteam, inclusief partners en kinderen, misschien? Zalig, zo’n grote bende in een huis. Instant ambiance, instant spontaniteit, instant scoutsgevoel. Na zo’n weekend voelt thuiskomen plots heel eenzaam. Wanneer gaan we terug?

Gras 1 Gras 2
> Amaai mijn botten. Het is gebeurd: voor de eerste keer in mijn leven reed ik het gras af. In mijn eigen tuin dan nog. Nee, ons huis is helemaal nog niet af. Ja, toch hebben we ons gras al gezaaid. Zo ziet het er wat groener uit dan aan de overkant. En zo ontdekte ik een nieuwe bezigheidstherapie: distels trekken in de avondzon. Nee, dit is geen oproep om extra disteluren te prikken. Tenzij er een gezellige BBQ volgt misschien. Haha.

Sven 36
> Sven en Sara zijn jarig. Mijn beste vriend en mijn beste vriendin. Op dezelfde dag jarig. Op dezelfde dag een feestje. Op dezelfde dag hetzelfde cadeautje: een Fujifilm Instax Mini 8. Pardon? Een überschattig toestel waar je foto onmiddellijk uitkomt in kredietkaartformaat (zie de kleine exemplaren aan onze muur). Sven kreeg er als verrassing wat top secret pics bij. Die nam ik achter de uren en achter zijn rug bij vrienden en familie. Iedereen mocht zijn eigen – al dan beschreven – fotootje afgeven als mini cadeautje. Zo kon hij lekker lang nagenieten. Smile!

VIP 1 VIP 2VIP 3 VIP 4
> Lien is jarig.
Mijn schone zuster blaast dertig kaarsjes uit. Lees: surprise party! Met een vriend in de evenementensector (sluikreclame-alarm: V-Formation) en een goede vriend in de cateringbusiness (sluikreclame-alarm: SIR Catering) betekent dit een black & white VIP party in de Ghelamco Arena: scooore! Ook de social media printer die er staat te pronken en printen mist zijn doel niet: iedereen die een foto uploadt met de hashtag #30kaarsjes, krijgt hem als herinnering mee naar huis. Hashtag how cool is that?

Va 60
> Va is jarig.
Dat moeten we vieren, op een papieren… zelfontworpen fotokaart. Alle vier de kinderen op post! Waarom wachten om te zeggen wat iemand voor je betekent tot het te laat is? Voor zijn zestigste zetten we va dus op de kaart: een leuke herinnering aan nog leukere herinneringen. Of ze goed ontvangen werd? In alle betekenissen van het woord.

> Je grove handen, je kriebelige baard, je ongepoetste tanden, hoe je soms voor je staart, je krakende tenen, en je typische Mertensbenen.
> Hoe je ’s morgens pistoleetjes haalde, hoe je onze boterhammen sneed, hoe je zo veel voor ons betaalde, zonder dat je ooit moeilijk deed (oké, dat is niet waar maar het moest rijmen :p), hoe je onze kapotte spullen maakt, en met plezier elk taartje smaakt.
> Je liefde voor natuur, je eindeloze moppen, je behendigheid aan het stuur, je eindeloze koppen, je fantasie voor zelfverzonnen literatuur, en hoe heerlijk je toneel speelde met de poppen.
> Je zalige klederdracht, de avondjes vissen, hoe je met je moppen lacht, hoe lang je kon pissen, je warrige haar en culinaire kunsten op ’t nieuwe jaar.
> Je verhaaltjes voor het slapen gaan, de uitvinding van de elektrische kraan, jouw schilderkunsten op doek, hoe je het gras zo hoog liet groeien om het daarna te snoeien, waarschijnlijk in uw mooiste broek.
> Je liefde voor gele crème, het fruit dat je nooit at, brood met spaghetti honing en thijm, je keek maar 1 keer te diep in’t vat, met je beste maat Alex, en je gesprekken over euh… weegschalen.
> Hoe je zelfs in de zomer met memekousen je platgetrapte schoenen in dook. Jezelf steeds overtuigde van dat laatste pufje rook. Hoe je borsthaar uit je kraag ontsnapt, hoe je de fouten uit een film verklapt. Hoe je ons nooit wakker riep, omdat ons hartje nog sliep. Het nachtelijk gesnurk, de badkamer in kurk. Hoe ons hoofd in je handen zinken kon, hoe je vissershoedje straalde in de blakke zon.
> Taartjesman, snoeper, pepe crème fraîche. Puddinkjes, koeken als ’t maar zoetigheid is. De vader die op bijna alle vragen een antwoord vindt. Of ’t lijkt toch zo omdat hij snel iets overtuigends verzint. Een verhalenverteller, een aanstekelijke lach. Een beetje verbitterd soms, maar een vader die ik graag mag!
> Je knieën die kraken en je verraden als je heimelijk naar boven sluipt. Wij, kermis aan ’t maken, horen een verdacht kraakje… snel het licht uit!
> Je liefde voor vissen, je afgunst voor koud water. Je passie voor ’t leven, een ex-katten-hater. Flauwe moppen die onze ogen doen draaien als je ze vertelt, maar we zeker zullen missen eens je er niet meer bent. Rimpels vol verhalen, een blik met mimiek. Momenten om weg te dromen op jouw prachtige synthesizermuziek.
LEVE ALLE MOOIE JAREN – GELUKKIGE VERVAKEDAG!

BewarenBewaren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s