persoonlijk/plaatjes en praatjes

Plaatjes en praatjes: december 2014

Beste wensen mooie mensen! Allemaal. Trouw op post. Bedankt om mee te lezen. Mee te leven. Met mijn verhaal. Laat ons klinken. Op prachtige plaatjes en praatjes. Te beginnen met mijn terugblik op december. Enjoy!


round 1
> We wensen je een SUPER 2015!
Elk jaar een beeldje. Een plaatje! Voorlopig van hun drie. Steeds hetzelfde formaat. En hetzelfde format: een leuk polaroid-kadertje plus positieve boodschap. Copy. Paste. Deze keer met zelfgeknutselde maskers uit ducttape (ja, dat schrijft je blijkbaar zo). Marvelous, isn’t it? Dit kiekje komt uit mijn making-of. Superbatman-broer selecteert dan één magisch moment. Met bijzondere krachten. Hocus Photoshopocus pats… een nieuwjaarskaart! Mét masker voor kleine Robin.

round 2
> En een kindje dit jaar é.
 Bedankt, beste vrienden en familie. Dat is wat echt álle mensen je toewensen eens je checklist een vinkje toont naast vriend, huis en dertig – overrijpalarm! – maar een leeg hokje bij baby. Hokjesdenken? Hoe goed jullie het ook bedoelen. Hoe schattig dit gewassen varkentje op de foto ook is. Hoe graag ik ook kinderen wil (… ooit). Lieve mensen, een gouden tip: spreek die zilveren wensen niet steeds uit. Kinderloze koppels horen ze continu. De klok tikt, dat weet ik. Maar ieder tekent op zijn ritme wel een stokje in dat lege hokje. In tussentijd lenen tante en nonkel af en toe een exemplaar van een ander paar. Zoals dit zalig zeepmonster s(p)lash fotomodel!

round 3
> En op de zevende dag, rustte Vader uit.
Goddelijk é, wat zo’n extreem standpunt met je doet. Jij kijkt zonder dat zij het zien. Alsof je een engel bent. Een vogel. Zo’n zwart-witte ekster die een juweeltje steelt in kleur. Een gouden moment. Op zondag. Hoe ik deze foto nam? Van op de vide bij mijn broer, met mijn arm als statief. Niet ideaal wegens niet zo lang, niet zo stabiel en niet zo comfortabel. Al mag hij er best zijn, deze cosy roomshot met warm aureool.

round 4
> Feest!
Net als een boot, moet je ook een nieuw huis inwijden met de nodige dosis bubbels. Kerstfeestjes zijn dit jaar dus op ons adres! De volleybal mocht de piek afbijten. “Iedereen brengt gewoon iets mee!” Daar zaten we dan. Met 12 flessen cava, 1 fles ice tea en een calorieberg aan hapjes. Top! Na het uitpakken van de cadeautjes, lieten we ons inpakken door de finale van de Slimste Mens. Al eindigde de avond nóg spannender. We moesten een van onze teamies op sleeptouw nemen – ja, letterlijk – om haar elegant geparkeerde wagen uit een drassige akker te trekken. Niet de Slimste Plek. Hoewel: spektakel verzekerd. Leve vrouwen-ploegen!

round 5
> Tree & treasure keepers.
De eerste échte kerstboom in ons eigen huis! Ik moet zeggen: het is niet simpel om die mooi te versieren. We wilden geen kitsch. We kregen kitsch. Wie wil weten waar we onze ballen haalden: een deel bal marginal uit de Action, een deel hip tweedehands uit Waregem. Ons kersttapijt komt – net als de kussenhoezen uit de zetel – van Livv Lifestyle: een wanna-have-this-and-this-and-this webshop met Scandinavisch design en een supervriendelijke Nederlandse service. Elke bestelling krijgt een persoonlijk handgeschreven kaartje meegestuurd. Geloof me, ik heb het meermaals getest. En goedgekeurd! Net als de katten, die fan zijn van cadeautjes én matten. Het is nochtans geen Perzisch tapijt…

round 6b
> Een hapje voor… euh mama?
Het is een natuurlijke reflex. Blijkbaar. Een oerinstinct. Un phénomène feminin. Ja, liefste mama’s. Ik heb het over jullie. Aaallemaal! Lekker fanatiek meehappen met – en soms ook van – die kleine spruit. Aaa! In de hoop dat mini-me in je binnenste kan kijken om te zien hoe jij het met de paplepel binnenkreeg. Aaa! Als een luchthapper op de capot van een foute peugeot. Opscheppers die aandacht vangen. Brrrr! Dit volgeladen ‘autootje’ moet de ‘garage’ binnen. Mmm. Die mama’s. Bijna even schattig als hun baby’s.

BewarenBewaren

One thought on “Plaatjes en praatjes: december 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s