boeken/kinderboeken/moederschap

Deze kinderboekjes moet je (voor)lezen

Waaw, wat een toffe titel. En kijk wat een mooie kaft. Draai maar open! De deur naar een nieuwe wereld. Vol verhalen en fantasie. Een lach die eindigt in een happy end. Een traan die blinkt in twee pretoogjes. Deze boekjes pakken je mee. En pakken je in. Zo mooi dat elk kind én elke ouder ze moet (voor)lezen.

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft
Niemand laat graag op zijn kop shitten. Ook kleine mol niet. Als hij op een dag opstaat met een warme bruine muts op zijn hoofd, gaat hij op zoek naar de dader. Hij doorzoekt elke drol in dierenland. Perfect voor peuters in de pipi-kakafase. En nog educatief verantwoord ook!
mol mol1 Schermafbeelding 2014-11-30 om 15.41.42 mol4

Het vreemde ei
Alle vogels hebben een ei gelegd, met uitzondering van een(d). Gelukkig valt er een groot wonder uit de lucht. Met stip het mooiste ei dat hij ooit zag! Hij broedt het uit, met veel warmte en liefde. Tot het beestje uit zijn schelp komt… Een happy end? In elk geval een happy eend. En een pluim voor het gedurfde einde!
eend eend1 eend2 Schermafbeelding 2014-11-30 om 15.45.30

Sinterklaas
Hier is het dan: het heilige boek van Sinterklaas. Of er iets staat geschreven over jou? Nee. Je vindt er geen praatjes. Alleen plaatjes. Om je eigen verhaal bij te verzinnen. Ga dus op zoek naar inspiratie. En naar Sinterklaas. De grote, mooi geïllustreerde pagina’s verstoppen een zak vol kleine, leuke details. Zet je schoendoos maar al klaar voor dit prachtexemplaar!
sinterklaas sinterklaas2

Vast
Wat doe je als je vlieger vastzit in een boom? Er iets naartoe gooien natuurlijk! Een schoen. Nog een schoen. Een poes. Een ladder. Een verfblik… En nog veel VEEL meer! Dit boek houdt je vast vanaf de eerste pagina: grappige tekst en sprekende beelden, een must op elke boekenplank.
TJ282-11 PLC_Dutch 175L CTP.indd vast1

This moose belongs to me
Een beeldig boek waarvan ik – voorlopig – alleen de korte inhoud las. Misschien best, anders wou ik stante pede een eland! Ik ben weg van de tekeningen van Oliver Jeffers. En ik niet alleen. Dit boek kreeg ‘The Irish Book Awards Children’s Book of the Year’ en ‘The Honour Award for Illustration from Childrens’ Books’. On the wishlist dus! Naast een eland :)
moose moose1

De duif die niet kon duiken
Een boek over angsthazen en pechvogels, verenigd onder één bladerdak. Dit is het verhaal van Telemark, de duif die niet kon duiken. Na een reeks mislukte pogingen, is het vertrouwen van duif diep gevallen. Toch moet hij zijn diploma halen: vanuit een dakgoot naar beneden duiken, netjes op een tafel landen waar mensen eten en er een kruimeltje meepikken. Hoe het afloopt? Telemark schrijft geschiedenis. Een mooi verhaal, door faalangst getekend. En hoe?! Met unieke tekeningen van Alain Verster die getuigen van durf en karakter.
duif duif2

De sneeuwman
Een klassieker om van te smelten! Een jongetje maakt een grote, mooie sneeuwman buiten. ’s Nachts vliegt hij door dromenland met zijn nieuwe vriend. Ze beleven de coolste avonturen. Als de jongen ’s morgens opstaat, vindt hij enkel nog een hoed, een sjaal en wat kooltjes op een hoopje sneeuw. Jeugdsentiment alom, zowel het boek als het rollen van een sneeuwman. Kijk zeker ook naar de tekenfilm: zonder tekst, maar met fantastisch mooie muziek!
sneeuwman sneeuwman1 sneeuwman2

Veel lees- en kijkplezier! Jullie tips zijn ook altijd welkom.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

4 thoughts on “Deze kinderboekjes moet je (voor)lezen

  1. Pingback: Wat ik leerde in de cursus ‘Van kinderboek tot young adult’ – les 1 | Rien de Rien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s