persoonlijk

Lucky number twelve

12

Is het bijgeloof of autisme? Ik reken het onder de eerste noemer. Een gemakkelijke gewoonte. Anderen bestempelen het als een autistisch trekje… Elk min of meer beïnvloedbaar cijfer telt bij mij een twaalf. Twee eenzaten. Een één en een twee. Een duo van primussen.

Waarom? Misschien gaat het terug tot de schoolbanken. De som van mijn letters vertaalde zich vaak in klasnummer 12. Op de volleybal draag ik truitje 12. Mijn beste vriendin heeft huisnummer 12 (jaloers, hoezo?). Ja, ik zet ook steevast het volume van de autoradio op 12, of op 24 als het wat luider mag, en ik begin of eindig alle gokgetallen bij schiftingsvragen met 12 (tot zo ver mijn bijgeloof want het heeft nog nooit geluk gebracht).

Ik hang eraan vast. Als een slecht cijferslot, gezien de extreem makkelijke combinatie. Ik wilde zelfs een kind in 2012. Mislukt! Nu kan ik alleen nog hopen en kopen op dag of maand 12. Voor 12 kinderen ga ik toch passen.

Misschien ligt het aan de positie in het cijferbet (is dat een woord?): tussen de lieve elf en de ongelukkige dertien. Ingesloten door een dilemma, zoals in tekenfilms: engeltje links, duiveltje rechts. Steeds klaar om hun mening te delen. Ik reken op beiden.

Misschien is het omdat een volleybalteam uit twaalf bestaat. Omdat twaalf de 1 en de 2 zo mooi verenigt, zonder dat ze in competitie hoeven te zijn. Misschien door de harde lijnen en hoeken van 1 in combinatie met de zachte rondingen van 2.

Zachtheid. Dat is wat dit cijfer in het Frans typeert: douze. Misschien is het hoe ik mezelf graag typeer. Een twaalfje: wat hard at 1st sight, maar na een 2nd opinion gewoon een ontelbaar zacht karakter.

Mijn ode aan 12
het kerngetal van mijn bestaan
mijn nr 1 en nr 2
in één…
Advertenties

One thought on “Lucky number twelve

  1. Pingback: 6 plaatjes, 6 praatjes #januari | Rien de Rien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s